Full fart på hjullastarförsäljningen

UPPÅT. Hjullastarförsäljningen i Sverige har medvind. Första halvåret ökade den med 54 procent jämfört med samma period ifjol.
Upp 54 procent första halvåret i år jämfört med motsvarande period 2014! Det kan glada maskinförsäljarer landet runt konstatera vad gäller hjullastarförsäljningen i Sverige.

I reda siffror handlar det om 522 hjullastare sålda januari till och med juni i år (och 339 samma tid ifjol).

– Det är ett förbluffande resultat för hjullastarna. På årsbasis skulle det betyda 1 044 sålda maskiner och så många tror jag inte att vi har registrerat någon gång tidigare, det kan vara all-time-high, säger Björn Bäckström, vd för Maskinleverantörerna, till entreprenadaktuellt.se.

Han tror att det är ett ökat bostadsbyggande som ligger bakom den generella uppgången för hjulgående maskiner. Totalt har 1 400 nya entreprenadmaskiner sålts första halvåret i år. Det innebär en ökning på 23 procent jämfört med motsvarande period 2014.

Även om Nordamerika, Europa, Mellanöstern och Indien ökat sin försäljning första halvåret i år så finns det riktigt tunga sänken också. Ryssland ner hela 72 procent, Latinamerika 32, Afrika 25 och Kina 37 procent, skriver entreprenadaktuellt.se.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail