Ford-traktor blir blickfång på Dream Machines show

Ford-traktor blir blickfång på Dream Machines show

I nästa vecka arrangeras Pacific Coast Dream Machines Show i Half Moon Bay söder om San Francisco i Kalifornien. Detta är en av världens största maskinutställningar med coola flygplan, bilar, motorcyclar, stridsvagnar, traktorer med mera, med mera. Mer än 2 000 maskiner ställs ut och bland dessa arrangeras i år en specialutställning av veterantraktorer under ledning av traktorhistorikern Rod Hisken. Ett av blickfången är hans egenhändigt renoverade och stajlade Pink Ford Tractor.

– Vi ställer ut den på golfbanor, bröllop och andra ställen där vi lär folk att köra den och samtidigt öka folks medvetenhet om bröstcancer, berättar Rod Hisken enligt halfmoonbay.patch.com.

– Jag gillar att berätta storyn bakom den rosa traktorn, säger Rod som själv är en prostatacanceröverlevare och under sin yrkesverksamma tid bland annat jobbat för Nasa under Apollo-programmet.

Han är idag 74 år och har de senaste 10 åren utvecklat en passion för veterantraktorer. Han äger över 50 stycken och många av dem ställs ut på årets upplaga av Dream Machines show 27–28 april.

Maila Kenneth Kauppi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt