Fima-pris till NH:s lilla bandare

Fima-pris till NH:s lilla bandare
New Holland TK4000 belönades med Fimas tekniska innovationspris för sin gummibandsteknologi vid den pågående spanska jordbruksmässan.

Mässan som öppnade i den spanska staden Zaragoza igår och pågår till och med lördag har 1 182 utställare på en utställningsyta av 133 000 (!) kvadratmeter.

New Holland kammade hem tre priser för sina produkter vid mässan.

Smarttrax gummiband fick tekniska innovationspriset för ”exceptionell dragförmåga och hållbarhet”. Banden är godkända för landsvägskörning och juryn påpekar att de ”väsentligen ökar förarkomforten och underlättar vägtransport”. ”Smarttrax minskar också jordkompakteringen”, skriver webbplatsen farminguk.com.

Det andra priset till New Holland handlade om Opti-speedsystemet som ökar CX7000- och CX8000-tröskornas produktivitet med upp till 10 procent genom att ta hänsyn till fältets topografi. Denna New Holland-innovation har traktorpower.se redan tidigare (4 juli 2013) rapporterat om.

Tredje priset fick varumärket i klassen ”enastående innovation” för Optigrape-teknologin vilken handlar om ett rensningstillbehör vid automatiserad vindruvsskörd.

Fima firar i år 50-årsjubileum som framträdande spansk jordbruksmässa.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt