Farmers Guardian: ”Håll ögonen på polska Farmer!”

Farmers Guardian: ”Håll ögonen på polska Farmer!”
Polska traktortillverkaren Farmer är på frammarsch och värd att hålla ögonen på, enligt den brittiska tidningen Farmers Guardians webbplats farmersguardian.com.

Maskintillverkaren deltog på Agritechnica och tidningen noterar att prisbilden ligger cirka 15 procent lägre än de stora traktormärkenas jämförbara maskinstorlekar.

Farmers produktion ligger på 1 500 maskiner om året varav hälften exporteras. Företaget ligger i nordöstra Polen och har funnits som maskinleverantör till jordbruket i tio år.

Farmer inledde något år efter starten ett samarbete med den italienska transmissionstillverkaren Carraro och installerade, som enda traktorfabrikant i Polen, John Deere-motorer i sina maskiner. Just de välkända komponentleverantörerna, som även inkluderar bland andra Iveco, ZF och Bosch, är ett särskiljande kännetecken för Farmer, skriver farmersguardian.com.

På sin egen webbplats framhåller Farmer att man håller sig till EU-normer vad gäller utsläppsnivåer och säkerhet samt använder sig av kvalitetssäkringssystem  á la ISO 9001:2008.

På Agritechnica presenterade företaget F6- och F7-serierna som är på upp till 251 hästkrafter. I början av nästa år släpper Farmer F8 som är en 280-hästars maskin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt