Farm Rescue hjälper farmare i kris

Farm Rescue hjälper farmare i kris
300 amerikanska lantbrukare som hamnat i krisläge med sitt jordbruk har sedan 2006 fått hjälp av Farm Rescue. Pensionerade farmaren Keith Barkema är en av volontärerna i organisationen som har fått maskiner donerade av olika firmor.

Han har i sommar varit på ett flertal utryckningar berättar han för farm-news.com. Med en ny John Deere-traktor och en påhängd lika ny John Deere balpress drog Keith Barkema med en kollega i organisationen iväg vid ett tillfälle för att skörda 300 hektar vall.

– Vi jobbade med det en vecka och skördade 2 500 balar. Lantbrukaren i kris och hans bror hade tårar i ögonen när vi åkte därifrån. Jag kom till gården som en främling och när jag lämnade den var det som om jag lämnat en adopterad son. Det var en mycket speciell upplevelse.

Webbplatsen redogör för flera hjärtevärmande historier om utryckningar denna frivilligorganisation gjort och där Keith Barkema deltagit.

– Jag har en glädjefull tid, säger den pensionerade sojabönsodlaren till farm-news.com.

Och marknadskommunikatören i organisationen, Danielle Abbas, talar om att nya vänskapsband uppstår:

– Farm Rescue-volontärerna bildar livslånga vänskapsrelationer till dem de hjälper.

Totalt är fem personer anställda inom Farm Rescues administration.

En stor bankett hålls varje år för volontär-arbetarna, de som blivit hjälpta och bidragsgivarna till organisationen. I år hålls denna 1 november i Fargo, North Dakota.

Det Farm Rescue ställer upp med är allt inom sådd och skörd. Den hjälpte får stå för dieselkostnaden och andra insatsmedel som konstgödsel, utsäde och balplast.

Organisationen startades av Bill Gross 2005. Han växte själv upp på en farm och blev varse sin fars ständiga oro över vad som skulle hända med gården om han skulle råka ut för en olycka.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail