Erbjudande från holländsk bandutvecklare

Erbjudande från holländsk bandutvecklare
Den holländska bandställstillverkaren Zuidberg Tracks B.V. går, enligt danska landbrugsavisen.dk, ut med ett erbjudande till ägare av större midjestyrda jordbrukstraktorer om att byta ut hjulen mot fyra bandställ.

Företaget har utvecklat en serie bandställ som kan monteras direkt på de existerande axlarna utan ombyggnation eller anpassning, heter det på webbplatsen.

– Bandställen är samtidigt förberedda för att kunna hanteras med gaffeltruck så att de vid exempelvis skörden kan flyttas från traktorn till tröskan, skriver landbrugsavisen.dk.

Argumenten för band istället för hjul är såklart bättre bärighet och bättre utnyttjande av traktorns motorkraft genom överföring av denna till jorden via band. Banden kan också användas av flera av gårdens stora maskiner.

Zuidbergs nya bandställ är tänkta för stora midjestyrda maskiner – med lika stora hjul runt om –från John Deere, New Holland och Case IH Steiger.

Landbrugsavisen påpekar samtidigt att John Deere tycks vilja leverera fabriksmonterade quadtrack-traktorer i storserien 9R. Den RX-prototyp som Traktor Power kunde visa ett smygtaget videoklipp på för en dryg vecka sedan var försedd med fyra bandställ.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail