Elmia Wood större än någonsin

Load and transport

Fyra månader innan Elmia Wood öppnar konstaterar arrangörerna att det blir största skogsmässan någonsin i världen.
– Redan i januari hade vi sålt mer monteryta än till förra Elmia Wood 2013, säger projektledaren Jakob Hirsmark i ett pressmeddelande.

Elmia Wood är sedan många år den världsledande skogsmässan. Denna gång blir mässan större och bredare än tidigare. Arbetet pågår för fullt med att anlägga nya vägar och områden i skogarna söder om Jönköping.

Tre nya områden möter besökarna. Störst blir Load & Transport där temat är skogsbilvägar, logistik och virkeshantering. Här görs kraftfulla satsningar av namnkunniga utställare som till exempel MAN, Liebherr, Volvo och Tatra.
– Det är ovanligt med så stor och omedelbar respons för ett nytt område, säger Jakob Hirsmark.

Ett annat aktuellt område är Drone Zone. Här handlar det om drönare och Elmia samarbetar med UAS Forum som arrangerar nordens ledande konferens om obemannat flyg. Utställare är ledande leverantörer av flygande produkter och tjänster. Flera gånger varje dag ordnas flyguppvisningar, demonstrationer av skogliga tillämpningar och föreläsningar.

Hunting är det tredje nya området. Viltförvaltning hör till aktivt skogsbrukande och i Hunting-området samsas utställarna med skjutövning, viltmat och andra aktiviteter.

Skogens beslutsfattare har högkvalitativ kunskap att hämta i seminariesatsningen i det så kallade ”Event Tent”. Bland hittills planerade seminarier finns invasiva arter, precisionsskogsbruk, skonsam drivning, fjärranalys och tekniksprång i framtidens skogsbruk. Dessutom arrangerar tyska KWF dagliga diskussionsforum för den tyskspråkiga publiken.

Som helhet får mässan en tydligare indelning i olika teman, för att besökarna enklare ska hitta rätt utställare. Det återspeglas även i mässkatalogen och i övrig information. Det är ett nödvändigt resultat av att Elmia Wood växer och annars kan bli svår att överblicka.
– Vi rekommenderar ett par dagar på mässan för att hinna ta in allt som händer i skogsbruket, säger Jakob Hirsmark.

Just nu arbetas det febrilt över världen, när mässans internationella representanter hjälper skogsfolk från ett femtiotal marknader att ta sig till skogarna söder om Jönköping i juni. Allt är upplagt för att världens ledande skogsmässa ska bli den största och mest besökta hittills.

Elmia Wood är världens ledande skogsmässa och arrangeras vart fjärde år utomhus i skogarna söder om Jönköping. Förra Elmia Wood (2013) hade över 500 utställare, 50 000 besökare från hela världen och bevakades av den internationella branschpressen. 7-10 juni 2017 samlas den globala skogsnäringen återigen.

Traktor Power kommer att finnas på plats som vanligt. Du hittar oss på det vanliga stället efter småskaliga skogsslingan. På de senaste fem mässorna har vi på Traktor Power haft stora filmpremiärer. Så blir det även den här gången. Den 7 juni är det världspremiär för Traktor Powers film om de härliga skogsmaskinerna från 1980-talen och 1990-talen. Vi koncentrerar oss på de maskiner som jobbade i skogen under dessa 20 år.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS