El-John dragplåster på SIMA!

El-John dragplåster på SIMA!

John Deeres första eltraktor premiärvisas nu när den stora SIMA-mässan öppnar i Paris. Det är en prototyp och frågorna är många eftersom John Deeres ingenjörer inte berättat så mycket.
Nu har besökarna på SIMA chansen att ställa John Deere-folket mot väggen. Det enda som läckt ut är en video där det framgår att traktorn inte har några problem att dra tunga vagnar eller utföra arbete i fält.
Det finns ännu inte någon information om hur många timmars arbete som batteri­kapaciteten motsvarar. Men det ryktas om att traktorn kan köra 55 kilometer på en laddning men det avslöjas inte vid vilket effektuttag. Det påstås också att den bara kan gå fyra timmar på max effektuttag.
Effekten ska kunna gå helt och hållet till drivhjulen eller helt och hållet till kraft­uttaget eller fördelas mellan de två.

Prototypen går under namnet SESAM (Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery) och är en ombyggd John Deere 6R-traktor på 174 hästkrafter. Under motorhuven sitter en serie batterier på 130–150 kilowattimmar. Det är nästan dubbelt så många kilowattimmar som ett batteri i bilen Tesla.
Om prototypen sätts i produktion laddas batteripaketet i ett uttag hemma på gården och precis som moderna elbilar kan batteriet laddas vid inbromsning. Det uppges ta runt 3 timmar att ladda ett batteri.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS