Dyrköpt traktorklipp för irländare

Dyrköpt traktorklipp för irländare
Det blev villkorlig dom och motsvarande 130 000 kronor i böter för den 51-årige irländske lantbrukare som köpte en stulen John Deere-traktor. Traktorn blev samtidigt beslagtagen.

Domstolen i Cork ansåg att lantbrukaren borde förstått att traktorn var stulen. Priset han fick ge för maskinen var knappt motsvarande 140 000 kronor medan marknadsvärdet beräknas till 576 000 kronor!

När polisen kom till lantbrukarens gård och tittade på chassinumret ifjol upptäckte man att maskinen var identisk med en traktor som tidigare stulits i England. För denna stöld hade försäkringsbolaget ersatt den bestulne lantbrukaren med motsvarande 576 000 kronor.

Domaren kallade den irländske lantbrukarens handlande för ”girigt” och att han med sina intäkter på motsvarande 3,15 miljoner kronor om året hade kunnat köpa en traktor lagligt.

Nu blev det, vid sidan av den villkorliga domen på 3 år, en mycket dyrköpt historia för den 51-årige irländaren: först köpte han alltså traktorn för motsvarande 140 000 kronor och sedan beslagtog polisen maskinen samtidigt som 51-åringen fick motsvarande 130 000 kronor i böter…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS