DVD-boxen Big France!

DVD-boxen Big France!

Frankrikefilmerna sprak NY

Frankrike är ett av Europas största jordbruksländer och här finns väldigt stora och imponerande maskiner. I dvd-boxen Agriculture in France har du chans att gå i närkamp med många av dem.
Har du hört talas om Claas Cougar? Den brukar kallas världens största självgående slåtterkross. När den fäller ut sina fem slåtter­krossbalkar ser den ut som ett jetplan redo för take off. Claas Cougar sveper fram över 14 meters arbetsbredd och den kan jobba i hastigheter upp till 21 kilometer i timmen. Då klarar den av att slå 22 hektar kraftig vallgröda på en timme. Det du!
Cougar presenterades 2003 och har en sexcylindrig Daimler Benz diesel på 480 hästar under huven. Den stora självgångaren är fyrhjulsstyrd och har fyrhjulsdrift.
Det har inte tillverkats speciellt många Claas Couger. Men i Frankrike, utanför Sossais, finns det en maskin och du får följa jätten under en arbetsdag ute på luzernfältet. I filmen får du se hur den fäller ut sina gigantiska armar med slåtterkrossar.
I filmen kan du också njuta av de riktigt stora självgående fälthackarna. De har motorer på upp mot 600 hästkrafter och jobbar ihop med lastbilar som kör vallen vidare till lager eller pellettstillverkning.
Filmen Agriculture in France är inte bara stora maskiner i vallskörden. Du får också hänga med och kolla de största traktorerna och skördetröskorna i Frankrike. På de stora fälten utanför Paris jobbar drakarna från Case IH, Challenger och John Deere. Stortröskorna från New Holland, John Deere och Claas slukar grödan när det är dags för skörd
I filmerna får du också hänga med de båda filmande tyska bröderna, Tammo och Jörn Gläser, till Belgien och till den fransktalande delen av Kanada.
Nu kan du köpa boxen som innehåller tre dvd-skiver för 500 spänn på Borgeby Fältdagar och på Målilla Traktor Power Weekend. Den här boxen är för de riktigt vältränade, den är på 270 minuter.

QUADTRAC! Du får möta de stora maskinerna i Frankrike.
QUADTRAC! Du får möta de stora maskinerna i Frankrike.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS