David Luxton blev Britains samlarmästare

David Luxton blev Britains samlarmästare
Hans samling är värderad till motsvarande över en halv miljon kronor. Och nu är David Luxton utnämnd till vinnare i Britains Collector Competition.

Modelltillverkaren Tomy äger Britains som i sin tur tillverkar modelltraktorer. Företaget kallade till tävlingen som alltså slutade med att mjölkbonden David Luxton tog hem segern. Han är uppvuxen på ett lantbruk och fick såklart med sig intresset den vägen, enligt northdevonjournal.co.uk.

Davids samling är på över 1 000 modeller och han började i mindre skala redan som barn. Samlandet tog fart när han skadade ryggen och inte kunde jobba under en period. Då tillbringade han dagarna med att surfa runt och söka Britains mest attraktiva modelltraktorer på nätet.

Drew Gibson, talesman för företaget Tomy, säger – enligt webbplatsen – att David fick priset inte bara för sin fina modelltraktorsamling utan också för den stora samlingen av kataloger över modelltraktorer: ”Ja, han har faktiskt en av de största samlingar som vi i juryn någonsin har sett!”

Hans mest värdefulla modeller är en Massey Ferguson 595 och en Ford 6600 i gåvoförpackningar från mitten av 1980-talet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail