Dansk skrot störst i Europa

Dansk skrot störst i Europa
Danska Sjørup Traktor A/S är Europas största traktorskrot. Företaget säljer också begagnade maskiner över hela världen. På uppställningsplatsen i Viborg på Jylland står över 700 traktorer i väntan på export.

– Man kan säga att Sjørup Traktor står på tre ben: inköp och export av begagnade traktorer, skrotning och försäljning av begagnade traktordelar samt försäljning av nya reservdelar. Vi vill  ha ett brett arbetsområde utan att fjärma oss från kärnan i vårt arbete, säger Ola Lauridsen, VD och företagets ägare, till maskinbladet.dk.

Viktigaste exportmarknaderna är Thailand, Malaysia och Vietnam. Men traktorer levereras från Grönland i norr till Australien i söder och till Bolivia i väster, enligt webbplatsen.

Till de mest efterfrågade begagnade maskinerna hör Case, Ford/New Holland, Fiat, Massey Ferguson, John Deere och Valmet/Valtra.

– Vi är faktiskt Europas största traktorskrot och vi har Europas största lager av begagnade traktorer, säger Ole Lauridsen, som understryker att företaget gärna köper traktorer av privatpersoner.

Företaget säljer däremot inte till privatpersoner utan till maskinhandlare i andra länder. Det handlar om cirka 1 000 traktorer om året. Samtidigt skrotar Sjørup Traktor 300–350 traktorer om året.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt