Cougar kommer till Lidköping!

Traktorpulling

I kväll fredag 19.00 startar City PULL i Lidköping. I klassen 950 kilo modifierat kommer elva traktorer till start. Det är eurocup-deltävling. Holländarna är favoriter med två Lambada,Reny Mission Impossible, Little Bandit, ja det finns fler och de har alla målet att vinna. De kommer att satsa på att ta alla tre pallplatserna.
Men vi får väl se. I år kommer det tre svenska traktorer och de vill alla upp på pallen på hemmaplan.
Ny traktor i år är lill-COUGAR. Det är bröderna Andersson som gör comeback och de har byggt en riktigt giftig traktor tillsammans med Bengt Evans. Motorn kommer från den nedplockade stora Cougar som inte har varit ute på pullingbanorna på flera år. Motorn är en Keith Black Oldsmobile med Big Chieftoppar och SSI 14:71 Hi Heluxkompressor.
Robban körde första gången i Danmark för två veckor sedan och det blev en fjärdeplats i konkurrens med de vassaste i Europa.
Den andra svensken är Swedish Iron Toy och nu ska familjen Roth vis vad det underbara bygget kan prestera. Tredje svensken är Burning Baby och Per Nilsson.
Du som vill följa drabbningen kan göra det på Traktor Powers Instagram. Skynda dig in och följ oss redan i dag! Vi heter TRAKTORPOWER så klart!!!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail