Biffigare traktor – med Sisumotor – från Iseki

Småtraktorer har varit japanska fordonstillverkaren Isekis signum vad gäller dragare. Men nu lanseras Iseki TJA vars motorstarkaste modell ligger på 102 hästkrafter.

Även om denna nya traktorserie presenteras här i Norden först nu på mässan Have og Landskap i Slagelse i Danmark så har den funnits ett tag i hemlandet Japan. Där har den främst kommit att säljas till jordbrukare.

Men i Sverige förväntar sig importören HCP att traktorns målgrupp blir något annorlunda.

”Våra återförsäljare har täta kontakter med kommuner, företag, golfbanor, trädgårdsanläggare och andra gröna entreprenörer, som de betjänar dagligen. Därför kommer det att bli naturligt att sälja den nya traktorn till dessa kundgrupper”, säger HCPs Patrik Sonesson i ett pressmeddelande från företaget.

Iseki TJA finns i tre modeller: 8080, 8090 och 8100. De är utrustade med en trecylindrig diesel från Sisu. Den största, 8100, har 6 växlar i tre grupper – hög, låg och kryp. Lyftförmågan på traktorerna i serien ligger på 4 100 kilo på baklyften. Frontlyften går att få som extra tillbehör och orkar med 1 800 kilo. Annars är Iseki TJA en lättviktare på endast 3 300 kilo. Totalbredden ligger på 190 centimeter.

Maila Kenneth Kauppi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS