Bandare för extremkyla till salu

Bandare för extremkyla till salu
Det handlar inte om någon landsvägsgodkänd maskin, skriver newsminer.com. Men en perfekt bandare att jobba med och ta sig fram i de värsta vinterförhållandena. En Nodwell 110 Tracked Carrier säljs på auktion av US Army.

Bandar-lastbilen kommer från arméförläggningen Fort Wainwright i Alaska – en enhet som jobbar under arktiska förhållanden. Webbplatsen noterar att även en John Deere 4255, rowcrop, som också kommer från denna arméförläggning är till salu på Govliquidation.com.

Auktionssajten är godkänd av det amerikanska försvarsdepartementet att sälja överskotts- och skrotat militärmaterial. För denna auktion gäller att den är öppen nu men stänger kl 13.00 lokal tid imorgon torsdag 13 februari.

Nodwell 110 har extra breda band – två stycken. Maskinen är 3,05 meter bred. Denär utrustad med kran och har ett väl tilltaget lastutrymme såklart. Den har en stor hytt med två säten och extra utrymme bakom. Denna typ av maskin har använts en hel del vid filminspelningar på Antarktis och i Arktis, skriver newsminer.com. Den lastar drygt 10 ton.

Den anges kunna ta sig fram där andra maskiner får problem: sand, lera, snö och myrmarker.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt