Skotare och bärgargrävare i surhålet!

Skotare och bärgargrävare i surhålet!
I en myr, vid väg 92 mellan Vännäs och Bjurholm i Västerbotten, sjönk både en skotare – en John Deere 1510 – och den grävare som skulle bärga skotaren, enligt bioenergitidningen.se. Ingen ska ha skadats.

Det var det sista lasset virke som skotarföraren, tillika -ägaren, Thomas Dahlin skulle hämta i fredagseftermiddag när tjälen gav med sig och maskinen sjönk djupt ner i myren. Man försökte ta hjälp av en annan skotare men den bara slirade, rapporterar svt.se. Så istället la man ut en kavelbro och tog dit en grävare – en Caterpillar 325.

Men även grävaren sjönk, trots att man konstruerat kavelbron enligt konstens alla regler.

– Det var stadigt och fint med virket ända tills det gick sönder. Jag fick ingen förvarning, säger grävarföraren Lennart Johansson till svt.se.

Webbplatsen skriver att grävarhytten snabbt fylldes med vatten men att maskinen också fastnade en stund på det utlagda virket på sin väg ner mot botten. Det gav Lennart Johansson en chans att dra sig ut genom bakrutan vars glas krossats. Några kompisar hjälpte honom upp på torra land.

Olycksplatsen är belägen alldeles intill väg 92 och i planerna ingår nu att ta ut en lyftkran för att få upp de båda sjunkna fordonen, skriver svt.se.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail