ÅK med till Australien!

ÅK med till Australien!

18 oktober: Avresa Stockholm. Vi flyger med Emirates Airways.

19 oktober: Sen ankomst Sydney. Vi möts av vår engelsktalande guide på flygplatsen och beger oss till flygplatshotellet där vi övernattar.

20 oktober: Vårt första besök i Australien är en maskin­återförsäljare och företaget ägs av Mark Greentree som har över 25 års erfarenhet av maskin­handel i det stora landet.
Efter lunch fortsätter vi till Bathurst där vi besöker Sutton Farm som består av 1 500 hektar mark. Här finns såväl spannmåls- som nöt- och lammproduktion. Inför natten delas vi upp i mindre grupper för över­nattning på olika farmer i området.
Frukost, lunch, middag. Övernattning Bathurst.
21 oktober: Vi har tre besök på schemat, första är på en spannmåls- och fårfarm. Efter lunch tar vi oss till Orange och maskin­handlaren Harts Machinery som är en välkänd återförsäljare av John Deere-traktorer. Vi avslutar dagen med ett besök på en supermarket där vi får lära oss mer om de lokala råvarorna och deras kedja från bonde till matbordet. ­Frukost, lunch. Övernattning Orange.

22 oktober: I dag har vi en heldag på Australiens äldsta årliga mässa, National Field Day i Borenore med över 600 utställare. Frukost, lunch. Övernattning Orange.

23 oktober: Första stoppet är Henry Parkes museum där vi får lära oss mer om det tidiga livet i det lilla samhället Parkes genom stationära motorer och över 40 veteran­traktorer. På eftermiddagen besöker vi en ledande vetefarm innan vi sätter oss i bussen och reser de cirka 6 ­timmarna till Moore. Frukost, lunch. ­Övernattning Moore.

24 oktober: Vi startar med maskinhandlaren Kenway and Clark Dealership som i över 50 år har varit återförsäljare av Case IH. Innan lunch hinner vi även med ett stopp på en 22 500 hektar stor korn-, vete- och bomullsfarm! Under eftermiddagen får vi lära oss mer om pekannötter på södra halvklotets största pekannötfarm. Vet du vad pekannötter är? Frukost, lunch. Övernattning Moore.

25 oktober: I dag har vi en resedag. Efter en resa på cirka 5 timmar stannar vi till i Mudgee på ett mikroölbryggeri där vi äter lunch. Här berättar en av ägarna hur de tillverkar öl. Vi får också provsmaka några sorter. När vi känner oss nöjda fortsätter vi i cirka 3 timmar innan vi kommer fram till vårt mål Blue ­Mountains. ­Frukost, lunch. Övernattning Blue ­Mountains.

26 oktober: På förmiddagen besöker vi Belltree Yamboon Park som är en nötkreatursfarm och som bland annat föder upp wagyu-rasen. Efter lunch är det dags att utforska naturen då vi tillbringar eftermiddagen i den världsarvslistade Blue Mountains National Park. Vi tar den natursköna järnvägen till regnskogen där vi har möjlighet att strosa runt bland vattenfall och den kända Three Sisters-formationen. Frukost, lunch. Övernattning Blue Mountains.

27 oktober: Vi fortsätter med natur- och djurtemat även denna dag med ett besök på Featherdale Wildlife Park där vi får möjligheten att komma nära en koala eller handmata en känguru. Totalt finns över 2 200 djur i parken från 230 naturliga arter, till exempel emu, wallaby, dingo och tasmansk djävul. I Sydney, som är vårt mål för dagen, får vi en stadsrundtur i buss för att bekanta oss med den världskända staden. Vi passerar bland annat operahuset, det historiska området The Rocks och den välbesökta stranden Bondi Beach. På kvällen avnjuter vi en fantastisk trerätters­middag i vackra Darling Harbour. Frukost, middag. Övernattning Sydney.

28 oktober: Efter att vi har sovit gott, nöjda efter en fantastiskt middag på en av världens vackraste stränder, ska vi vara lite äventyrliga och bestiga Harbour Bridge. Detta är en otroligt vacker promenad som görs under rigorös säkerhet på brons båge. Klättringen är inte fysiskt ansträngande, men man ska helst inte vara rädd för höjder. Väl uppe på bågen så har ni den mest otroliga utsikt över Sydney med operahuset i förgrunden och de ikoniska skyskraporna i bakgrunden. Väl på fast mark igen ska vi mysa till det med en eftermiddagskryssning i hamnen. Kvällen inleds med en pubtur då vi får lära känna Sydney by night på de tre äldsta pubarna. Senare äter vi vår avslutningsmiddag på en grillrestaurang i de historiska kvarteren The Rocks. Frukost, middag. Övernattning Sydney.

29 oktober: I dag är vår sista dag på resan och vi har inga aktiviteter inplanerade. Vill man besöka något av Sydneys många museer så gör man det, vill man ligga på stranden så gör man det. Eller vill man bara sitta på ett kafé i något mysigt kvarter för att njuta av de sista timmarna i sommarvärmen så gör man det. Tidig kväll går bussen ut till flygplatsen för kvällsflyget hem till Sverige igen. Frukost.

30 oktober:
Ankomst Stockholm.

Ändringar i programmet kan inträffa på grund av oförutsedda händelser.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail