Agritechnicas silvermedalj till Väderstad

Agritechnicas silvermedalj till Väderstad
När Agritechnica belönar maskintillverkarnas innovationer vid mässan i november hör Väderstad till silvermedaljörerna. Det är företagets produkt automatisk maskininställning som uppmärksammas av mässans jury.

Innovationen finns först tillgänglig på Väderstads Automatisk Crossboard. Enligt ett pressmeddelande från Väderstad handlar det om att ”utjämnarna förses med en liten med som kontinuerligt mäter jordvallens höjd. På meden sitter ett gyro som känner av medens vinkel. Systemet kan sedan ställas in så att meden alltid ligger i en viss vinkel, med andra ord så att maskinen alltid fungerar med den vall som föraren har angett.”

Crossboardens effekt kan optimeras så att fältet blir så jämnt som möjligt samtidigt som bränsleförbrukningen minimeras, heter det i pressmeddelandet.

Väderstads styrelseordförande Crister Stark tror att ”vår teknik kommer att vara till nytta för många lantbrukare över hela Europa” och att ”Automatisk Crossboard kommer att ge jämnar fält med lägre bränsleförbrukning och mindre arbete”. Han får ta emot utmärkelsen vid Agritechnicamässan i Hannover 10-14 november.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail