30-talet tröskande grannar ställde upp och räddade omkomne farmarens skörd

30-talet tröskande grannar ställde upp och räddade omkomne farmarens skörd

Sammanhållningen bland lantbrukarna i Mellanvästern i USA är stor.

57-årige lantbrukaren Dave Feige i Lake County, South Dakota, omkom i en tragisk olycka i samband med förberedelserna för sojabönsskörden för knappt två veckor sedan. Enligt amerikanska webbplatsen keloland.com dog han då en tung maskindel föll över honom när han mekade med sin tröska.

Det som sedan hände kom att rapporteras om i flera amerikanska medier:

I onsdags, förra veckan, rullade drygt 25 tröskor in på Feiges 700 hektar stora farm för att hjälpa till med skörden! Lantbrukare från grannskapet – ja, så långt bort ifrån som 4-5 mil, ställde upp i en mäktig gest av solidaritet med den olycksdrabbade familjen.

De frivilliga som ställde upp i skördearbetet gav alltså hjälpen till omkomne Dave Feiges familj högsta prioritet och lät sin egen skörd vänta. Väderprognoserna förutspådde kyla och regn framöver.

Sörjande änkan Carolyn Feige överväldigades av manifestationen när 50-talet grannar, vänner, släktingar och bekanta strömmade till gården för att delta i skördearbetet:

”Det här visar på den underbara generositet och närhet som finns i ett litet samhälle på landsbygden i South Dakota. Det finns inget bättre ställe att bo på”, säger hon till webbplatsen ksfy.com.

Skörden blev lyckosamt bärgad under dagen och kvällen.

”De tog in sin väns skörd och när allt var klart ackompanjerades detta av en rejäl åsksmäll. Det kunde tolkas som att han applåderade”, skriver ksfy.com

Maila Kenneth Kauppi

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt