Traktor Power nummer 11 har landat i en kiosk nära dig. På förstasidan möter du Hugo och hans Black Bull. Det är en österrikisk Steyr med steglös låda.
Sveriges största Volvo BM-samlare finns i Harlösa i Skåne. Du får hänga med hem till Anders Johansson och hans museum i Ängdala. Här står Volvo, BM och Volvo BM-traktorerna tätt. Men hans största veterantraktor är en midjestyrd IH byggd på Steigerfabriken i Fargo, USA.
Numrets djupläsning handlar om Munktells traktortillverkning från 1913 till 1930. Det höll på att gå åt pipan och Munktells ställde in betalningarna. Du får hela historien och alla traktormodeller som byggdes i Eskilstuna. Vi presenterar också en nyrenoverad Munktells 20-24. Nu äntligen rullar den igen.
Vet du vad en Thornag är? Följ med Traktor Powers Joel Sannemalm till Öland och kolla in en av Sveriges mest udda hjullastare.
Finns det David Brown med singelhjul? Ja, på Färingsö i Mälaren rullar en traktor och den är byggd av Lars Olsson. Han tipsar om hur han har byggt den udda traktorn. Framhjulet kommer från en Kverneland-plog.
Svarta får brukar man ju tala om. Men har du hört talas om svarta BM Volvo baklastare? På Gotland besöker vi en LM640 som är mycket svart. Härligt! I detta superladdade nummer får du också följa med på plöjning med Farmall M med singelhjul. Hur rakt tror du att det går att plöja med singelhjul? VI SES!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS