På första sidan i Traktor Power nummer 3 möter du den fantastiska V8-laddade IH 1468. Detta är IHs flaggskepp och mullret från motorn är störtskönt. En av Sveriges mest älskade dragare är Volvo BM 814. Vi drar till Östergötland och spanar in legenden. Den används än i dag för att dra Väderstadsladden och den gör det med bravur. Det finns ytterligare en legend på samma gård. Läser du Traktor Power får du veta vilken det är.
Ford 8NAN är en äkta jänkare som gjorde succé i Nordamerika på sin tid. Den kom till Sverige men den är väldigt ovanlig. Utanför Skövde i Västergötland rullar en traktor som har varit i samma familjs ägo sedan den var ny. Du får hela historien om varför Ford 8NAN och 8N är så ovanliga i Sverige.
Hur och med vilka maskiner tröskar Björnstorp och Svenstorp i Skåne? Du får åka med i tröskhytten och det går undan. Maskinstationen Sydhalm har köpt ny tröska. Gissa vilket fabrikat det är?
En BM Volvo 350 Boxer kan fortfarande fixa skörden. Traktor Power är med när Boxern varvar upp och startar tröskverket på den bogserade BT45:an. Detta är nostalgitröskning.
Det är skotning på Södertörn söder om Stockholm och den åttahjuliga Valmet 840:an jobbar sig fram med fullt lass. Det här går bra.
I Traktor Power nummer 3 får du möta Sveriges snyggaste Zetor 2011 och den är ute och plöjer. Skoda är också en udda traktor som du får stifta bekantskap med i det nya numret.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail