I Traktor Power nummer 2 möter du Boxerkungen. Det är Anders som kör traktorpulling med sin BM Volvo 350 Boxer. Traktorn gör en fantastisk wheelie på tävlingarna i Tvängstorp i Skåne. I tidningen får du möta alla hjältarna.
Var finns himmelriket för en Caterpillarälskare? Jo, hos norrmannen Frode Abrahamsen. Du får följa med och åka D9 och D8. Ja, Frode har flera D9:or och D8:or. Det är bara att njuta av de underbara gamla bulldozrarna.
Vilken traktor brukar kallas traktorernas Rolls-Royce? Jo, visst är det MB-Trac och vi besöker Nordberghs i Hjärnarp i Skåne och åker MB-Trac 1600 turbo.
Hur bär man sig åt för att skörda morötter elva månader om året? Jo, man täcker dem med halm. I det nya numret får du se hur man kan ”bolla” med stora fyrkantsbalar och hur man täcker morötter i fält. Det är ett härligt skådespel. Vad behöver man för att knäcka plogsulan i ett majsfält? På Marås i Östergötland använder David Nästorp en John Deere 9470R och en Väderstad Topdown. Det går tungt men plogsulan har inte en chans.
Sebastian ville bygga en ulv i fårakläder. Han satte in en Volvo B36:a, alltså V8, i en hederlig Volvo T25. Med raka pipor är han veterantraktorträffarnas kung. Gissa om det finns häftiga skogsmaskiner i Hedesunda i Gästrikland. Traktor Power har åkt runt med maskinfantasterna Mikael Linander och Pelle Gustavsson. Vi hittade Volvo BM 462, Victor med halvband, Volvo BM 9111 och timmerdumprar från Braås. VI SES!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS