Nummer 1 2017

Nummer 1 2017

JUL-POWER! På förstasidan i Traktor Power nummer 1 möter du Stefan Reuterhälls Ferguson Grålle med V8-Rover-motor. Den motorn är god för 144 hästkrafter. Stefan har byggt för att traktorn ändå ska vara så lik en vanlig Ferguson som möjligt. Själva bygget har tagit 250 timmar. I tidningen får du alla detaljerna.
Skulle du välja Volvo BM 800 eller John Deere 4230 om du skulle skaffa en fritidstraktor i dag? Den duellen ställs Traktor Powers reporter Niklas Larsson inför. Han listar alla plus och minus. Vilken som vinner får du läsa om i tidningen.
De stora motorschaktvagnarna är härliga dinosaurier men de är väldigt ovanliga i Sverige. I detta nummer får du hänga med ut se när två Caterpillar 621 jobbar utanför Ystad i Skåne. De knuffas framåt av stora D6:or. Här snackar vi absolut grymmaste jordförflyttarna.
Philip Pettersson jobbar just nu i New South Wales i Australien. Detta är stordragarnas förlovade land. Du får ett bildsvep på både gamla och nya traktorer. Just nu är det skörd och höstbruk. En av de roligaste maskinerna att köra i skogen är Timberjack 1270. Ja, i varje fall om du frågar föraren Martin Karlsson. Han är ute och fäller träd utanför Vårgårda när Traktor Power gör reportage. Vilken traktor tror du regerar på Gärsnäs gård? Jo, här har man kört Fendt under lång tid. En 818 Vario TMS håller på och harvar medan en Massey Ferguson 7495 Dyna VT sår. Ja, det finns faktiskt en Massey Ferguson på gården också.
Numrets djupläsning handlar om bandtraktorn från Motala. Traktor Powers Kenneth Fransson går i närkontakt med Limo, det är en ombyggd Cletrac H. Du får hela historien om Motalatraktorn som var 1920-talets stordragare. VI SES!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS