Nu finns Traktor Powers temanummer om John Deere ute i kioskerna. Det är hela 100 sidor fett. Den innehåller hela historien om det amerikanska traktormärket. På förstasidan möter du prärielegenden John Deere 7520 hos Frode Abrahamsson. I temanumret får du också möta en John Deere A med singelhjul som bara har gått på en enda gård. Mats Paulsson har världens rostigaste John Deere D. Bo-Arne Olsson i Trelleborg har en skön John Deere 3020 High Crop. Den är hög som en giraff.
Du får också hänga med till den supergröna gården Björksund i Sörmland. Vad tror du det är för dragare som stormar fram i vårbruket och vad är det för maskiner som fixar skörden? Skördetröskan rullar fram med 1250-däck från Mitas.
Nummer 11 innehåller också en djupläsning om fenomenet Great Dorset Steam Fair i England. Här förbrukas 550 tunnor öl och 200 ton kol.
Naturligtvis får du en legend från skogen. I detta nummer är det Kockums jätte 85-35. Den väger 15 ton utan last. Traktor Powers Joel Sannemalm har varit på traktorpulling i Ekeröd i Skåne. Här showade danska Blue Dream.
Vet du vad en Sugar Babe är? Jo, det är en Caterpillar som blivit av med banden och fått hjul i stället. Den användes på sockerrörsfälten i Florida när det begav sig. Traktor Powers Kenneth Fransson har fått provköra. Hur gick det?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS