Ny Power i butiken! Traktor Power nummer 10 har landat och på förstasidan hittar du Black Puma. Det är en Case IH 230 CVX Platinum Edition. Du får hänga med till Bonnstens gård där det är final på skördesäsongen. Teo, Ola och pappa Torsten gör maximalt. Tröskan är en New Holland CX5080 och det är flygande tömning som gäller. Den svarta Puman drar fram med en svart spannmålsvagn. Det är det perfekta spannmålsekipaget.
Sverige har byggt eltraktorer. I djupläsningen får du veta vilka som byggde och använde eltraktorer. Det var främst till plöjning som eltraktorn kom till sin rätt. Varför avbröts den utvecklingen? Svaret får du i Per Thunströms djupläsning.
Nu får du som inte kunde följa med på läsarresan till Great Dorset Steam Fair ändå se de mest fantastiska maskinerna på den stora nostalgifesten i England i somras. En fyrhjulsdriven Massey-Harris GP15/22 från 1930 stal hela showen. Detta var en av världens första större fyrhjulsdrivna traktorer. Men det fanns också Cockshutt, Chamberlain, Austin och Field Marshall.
Skördedagen på Åkesholm i Skåne genomförs var tredje år. Trots regnig morgon blev det fint skördeväder fram på dagen. Du får se bogserade Thermenius- och BM-tröskor plus en massa fina veterantraktorer.
Kommer du ihåg de gamla tvågrepparna i skogen? Det var stora dinosaurieliknande maskiner som fällde och kapade träden i rasande fart på 1970- och 1980-talen. I det nya numret får du möta ÖSA 705/260. Nu snackar vi skogens konung. Denna artikel är en del i Traktor Powers nya serie Skogskämparna.
Kan du tänka dig en maskinstation med åtta gigantiska skittunnor? Det är vad du möter i Big Canada. Varje ekipage rymmer 37,5 kubikmeter skit så när alla släpper loss sprids 300 kubikmeter skit på 5 minuter. Det är bara att njuta.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS