Traktor Power nummer 9 har landat i mack och butik nära dig. På omslaget möter du en riktig skogskämpe. Det är Simon och hans blå Rottne SMV Rapid. Den här 1990-talaren håller på och samlar grenar och ris på ett hygge i Märsta. Simon är supernöjd med sin 15 tons muskelmaskin som gått 17 000 timmar.
Det nya numrets stordragare är John Deere 9620RX. Det är John Deeres absolut största dragare och den boostar på 670 hästkrafter. Detta är en midjestyrd gummibandare och den pressar just nu på Sjöö i Uppland.
Kommer du ihåg när Westeråsmaskiner byggde slåttermaskiner och skördetröskor? Nu kan du läsa hela historien om det svenska företagets uppgång och fall. Kan du tänka dig att Aktiv M-tröskan byggdes i nästan 18 000 exemplar.
Doe är en tandem på två Fordtraktorer. Nu får du följa med upp på Thor Svenssons Doe 130. Han är ute och plöjer med en sexskärig delburen Överumsplog. Det går hur fint som helst.
Kjølstad gård ligger på norska prärien och detta är en av de finaste lantbruken du kan tänka dig. Här körs bara Fendt och du får hänga med på en hektisk arbetsdag på gården.
Fergusontraktorn firades stort i Ringarum i somras. Traktor Power var på plats och du får åtta sidor Grålle. Detta är traktorn som revolutionerade traktorvärlden när den kom.
Gillar du IHs gamla trotjänare i 86-serien? Då kan du få följa med hem till två killar i Hjärnarp i Skåne. De har två 1086:or och en 1486:a. I det här fullspäckade numret får du också möta Bengts hembyggda rat rod. Det är en väldigt lågbyggd traktor en så kallad lowrider.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS