Sommarens hetaste magasin finns nu i butik. Det är Traktor Power nummer 8. På förstasidan möter du speedkungen från Målilla Traktor Power Weekend. Torbjörn Håkansson från Öland vann traktorracet och kom tvåa i traktorspeedwayen. Du får tolv sidor om hela Målillafesten. Det var både rekordpublik och rekord med traktorer. Emma Thyrén showade max och körde sin Volvo BM 700 på bakhjulen.
I detta nummer får du också hänga med till mönstergården Tolefors i Östergötland. Här kör Axel Lagerfelt sedan några år med en Case IH Steiger i den tunga jordbearbetningen. Du får han summering om hur det har funkat.
Vill du veta mer om turbokonvertering? Då ska du läsa noggrant vad Henrik Carlsson har att berätta. Han har satt turbo på både en Volvo BM 800 och en BM Timmer-Kalle. Vet du vad en Ford Super Six 2704E är? Tommy Andersson kom över den i jakten på en Ford. Den har en sexcylindrig industridiesel under huven.
Där det inte är för torrt är det bråda dagar i vallskörden. Traktor Powers Joel Sannemalm har varit på Wanås Gods och där drar vallmaskinerna fram som en tornado. Det är bara att njuta. Vi spanar också in de riktiga veteranplöjarna. På SM i plöjning i höst har du chans att få se dem igen.
I detta nummer startar Traktor Power den nya artikelserien ”De fantastiska skogskämparna”. Den tar upp de tuffa mmaskinerna som jobbar i skogen och som är från 1980- och 1990-talen. Först ut är Mini- Bruunett 678F.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS