Nytt nummer

Traktor Power nummer 6-2016

Nu är Traktor Power nummer 6 ute i butik. Du möter team Rickling i Uppland. Jan och sönerna bränner maximalt i vårbruket. Jocke harvar med John Deere 9330, Jan sår med 7720 och Fredrik servar med JCB 412S. Det är ett väloljat team som drar fram som en tornado på fälten.
Du får hela 16 sidor vårbruk i det superladdade nya numret. På Wideröra gård i Skåne är det premiär för New Holland Smarttrax. Det är traktorn med gummiband baktill. Detta är toppdraken T8.410 och den är god för 409 hästkrafter med boost. Traktor Power är på plats under premiärkörningen och Charlie Svensson drar runt med en 10 meter bred Väderstadharv. Inte långt från Wideröra kör Håkan Larsson och sprider skit med en Claas Xerion 3800. Den är påbyggd med en 15 kubiks tunna och släpskoramp. Håkan har en maskinstation och kör ut flytgödsel på höstvetet. Han matas med en långtradare som kan ta 40 kubikmeter med flytgödsel.
På södra Gotland bor Stig och han håller på och bygger en lill-Victor. Under huven på den traktorn ligger det en tvåcylindrig Kubotadiesel på 14 hästkrafter. I tidningen får du veta exakt hur han bygger sin lilla smarta trädgårdstraktor.
Vill du se en stjärna? Då ska du läsa artikeln om Per Sandberg och hans MB-Trac 1600 Turbo. Den är transporttraktor i hans mjölkföretag norr om Hässleholm i Skåne. Traktorn kör hem allt vallfoder till gårdens djur. Den här 1980-talsdragaren kommer du även att kunna njuta av på Borgeby fältdagar i sommar. Den kommer att uppträda i Power-Demon under jordbearbetningsdemonstrationen 29 och 30 juni.
Tillhör du de som drömmer om att ha en totalrenoverad Guldkalv? Det är ju namnet på Ferguson 35 som har en traktorkropp i guldfärg. Rolf och Mattias Lundgren på Gotland har en fantastisk traktor som är snyggare än när den lämnade bandet på fabriken en gång i tiden. Den måste du se!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS