Det är vårbruk i nya Traktor Power nummer 4. Du möter Christian som är ute med sin baklastare och jobbar. H10:an byggdes redan 1959 men gör fortfarande ett kanonjobb i Närke. I denna vårbruksspecial får du också följa med ut med John Deere 4755. Detta är en skön Iron Horse alltså Järnhäst. Den har rundhytt, rak pipa och dubbelmontage runt om. Den här legenden hittar du på Lyngby gård utanför Kristianstad i Skåne.
Nu börjar traktorerna till Power-Demon på Borgeby fältdagar i sommar att bli klara. Årets tema är Big 80´s det vill säga de stora dragarna från 1980-talet. Du får möta White-traktorn i detta nummer. Den jobbar normalt på Simmelberga gård i Kågeröd.
Fahr är känd för att vara en stor redskapstillverkare. Men företaget byggde även traktorer under en kort tid. Du får hela historien om Fahrs traktorer.
Tänk dig vårbruk med 850 hästars traktor. Du får följa med till Australien och se hur familjen Zell farmar. Här snackar vi fält som är 1 000 hektar stora och såmaskin som är 65 meter bred.
Känner du till skotaren BM Volvo SM 868? Nu har du chans att följa med till Jörgen Johansson. Han har trimmat sin gamle skotare och använder den än i dag. I detta nummer följer vi också med till Assargården i Skåne och tröskar majs till färdig skörd. Här används en gammal IH Axial Flow-tröska.
Vet du vad en T16 är? Inte konstigt. Det är en DDR-traktor som byggdes 1967. Nu finns det en maskin på Gotland och den får du titta närmare på. Den har ett stort flak framtill!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS