På förstasidan i nya Traktor Power nummer 02 möter du Magnus i vallskörden. Han och kompisen kör old style! Fordsontraktorn har fått ny sexcylindrig rova och dubbla lastbilshorn. Här snackar vi Super Major. Gräset har inte en chans när han kommer med slåtterkrossen. Du får hela den sköna vallkedjan som också innehåller en Ursus och en Zetor.
Volvo BM Valmet 2105 är en riktig dieselhäst. Vi drar till Kjell i Rimbo som ska ut och så med sin sexcylindriga diesel. Du får en djupläsning om dieselmotorn. Vem var Rudolf Diesel? Hur dog han? Var utvecklades dieselmotorn först? Vilken var den första svenska dieseltraktorn? Många frågor och svaren finns i den långa diesel-djupläsningen!
Har du hört talas om traktorn Happy Farmer? Vi kan avslöja att den inte gjorde bönderna speciellt glada. Vi har historien om en av de mest misslyckade traktorerna världen skådat.
Niclas har en legendarisk Lill-Nalle! Vi mötte den på maskinträffen i Tanumshede och här snackar vi absolut patina på en av Sveriges mest älskade skotare.
Känner du till John Deere 8010? Inte konstigt, den midjestyrda traktorn blev ett av världsföretagets största misslyckande någonsin. Det byggdes hundra exemplar och de fick byggas om. Vi har hittat en på prärien i USA.
Har du sett en Valtra Valmet 8550 med trippelmontage runt om någon gång? Om inte ska du titta i nya Traktor Power nummer 02. Vi drar till Erik Book och han kör på torvmossar med sin superladdade traktor. Håller axlarna för den enorma belastningen? Svaret får du i reportaget!
Sveriges tyngsta John Deere hittar du hos Sven Nilsson i Hanaskog i Skåne. Han har en 9630T som han har hängd på massor av redskap bakom. I en körning gör han all jordbearbetning och sådd. Dessutom är ekipaget till salu för den som vill driva växtodlingen på ett nytt sätt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS