I nya numret får du följa med ut på mossen vid Omberg i Östergötland. Du hittar traktorn som klarar mossen redan på första sidan. Det är en John Deere med dubbelmontage runt om. Se upp för Lasses glada torvgäng! Du kommer också att få se torvtornadon i Traktor Powers nya film Party GOLD!
Vi drar till grusgropen i Gapungebyn i norra Dalsland. Jösses vilka snygga maskiner och glada människor vår reporter Kenneth Kauppi hittar. Har du hört talas om Irus, Bungartz eller ATO? Den sistnämda är en biltraktor som byggdes i Göteborg. Balderums gård i Vånga i Östergötland kör Massey Ferguson. Vi åker dit och njuter av damm och diesel. Det är vårbruk och livet leker.
Har du sett traktor-cross? Traktor Power var med i Tibro när två killar utmanade varandra. Det var Volvo mot Ferguson och leran den sprutade åt alla håll. Joakim och Ferguson vann.
Volvo BM 650 gör fortfarande goda dagsverken. Hos Johan Lindgren på Backa gård fixar den gamla Eskilstunadragaren allt sprutjobb. Den jobbar då med radodlingshjul. En av världens häftigaste traktorer hittar du i det nya numret. Farmall 806 High Crop är en högbyggd dragare för sockerrörsfälten. Den lär bara ha byggts i ett par hundra exemplar.
Tidningen hittar du i en kiosk nära dig!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail