POWER-NUMMER för helgerna! På förstasidan möter du gotlänningen Johan Nilsson med sin flygande Ford 8600. Han har varit i Halland och kört. I nummer 1 får du möta hjältarna på pullingen i Laholm.

Nya numret tar dig med på skördeaction till familjen Rickling på Stabu säteri och Tuna Röloppe gårdar. Det är trösktåg, flygande tömningar och New Holland CX860 med 30 fots skärbord. Du får hela maskinparken. Det finns till och med betupptagare.

Har du sett en Ford 8N med Mercury-V8? Bertil Andersson, alias Mr Ford, har en som han gärna kör en sväng med. Med två kromade pipor ser den ut som en oxe.

HELGLÄSNING! Du får två djupläsningar för sköna kvällsstunder. Österrikiska Steyr har kommit och gått på den svenska arenan. Du får hela historien. Minns du Volvo BMs samarbete med IH. Det blev 500:an och 2200- och 2250-serierna. Varför samarbetade Volvo BM med IH? Hur gick det? Du får alla bakgrundsfakta på IH-äventyret.

Vill du drömma om vårbruk kan du följa med till Holmberga gård i Össtergötland. Här finns Fendt, Ford, New Holland och fyra Volvo BM 2654. Numrets traktorträff är Västra Tunhem. Det är en av sommarens underbaraste traktorfester.

I artikelserien hembyggda skogsmaskiner har turen kommit till Rune Hagdemyr. Han har konstruerat en modern halvbandare. Han kallar den Trampe.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS