700 ville köpa USA-ranchen!

700 ville köpa USA-ranchen!
Trots en prislapp på motsvarande 6 miljarder kronor fick mäklarfirman in totalt 700 intresseanmälningar för största sammanhängande USA-ranchen Waggoner i Texas!

Av de 700 har 50 fått guidade turer på ranchen under den ett och ett halvt år långa försäljningsprocessen, skriver theguardian.com som intervjuat ranchmäklaren Bernie Uechtritz på Briggs Freeman Sotheby’s International Realty. Och av dessa 50 anses ett drygt dussintal vara riktigt seriösa budgivare.

Efter att budgivningen avslutades i förra veckan ska mäklarfirman nu granska de mest intressanta buden på den över 200 000 hektar stora ranchen som grundades 1849 och sedan dess varit i samma familjs ägo. Framåt jul ska den nye ägaren till den berömda ranchen ha vaskats fram och samtliga papper vara underskrivna. Köparen får hosta upp en handpenning på 15 miljoner dollar, motsvarande cirka 130 miljoner kronor.

Buden ska, enligt webbplatsens intervju i slutet av förra veckan, ha kommit från såväl amerikaner som utlänningar. Och intresset varierar vad gäller de olika näringsinriktningarna på ranchen.

– Vissa är mer intresserade av lantbruket, andra mer av boskap och hästuppfödning medan återigen andra är fokuserade på oljeutvinningen eller utveckling av förnyelsebar energi, säger Bernie Uechtritz till theguardian.com.

En del av de anställdas farhågor om att farmen styckas upp tror han inte är befogad:

– De budgivare som är aktuella är alla bra människor som vill, så vitt jag förstår, skydda och bevara ranchen och vill äga en viktig del av Texas och USA-s historia, säger han enligt webbplatsen.

W.T. Waggoner är USA-s största sammanhängande ranch och sträcker sig över sex counties (ungefär motsvarande svenska kommuner). Storleken är som halva Närke.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail