Stor tvåcylinderexpo går i graven

Stor tvåcylinderexpo går i graven
Efter 25 års årlig utställning av tvåcylindriga John Deere veterantraktorer i Waterloo – delstaten Illinois i USA – lägger Two-Cylinder Club ner denna del av sin verksamhet.

Föreningen har 13 000 medlemmar och antalet utställda traktorer har varit stort. Flera av medlemmarna har ett stort antal veterantraktorer i sina samlingar. Webbplatsen wcfcourier.com rapporterar detta och intervjuar exempelvis Ron Drosselmeyer från Colorado. Denne samlare har runt 175 veteran-John Deere i sin ägo.

Utställningsansvariga för den – samtidigt – 25-årsjubilerande träffen förklarar att man kommer att fortsätta dela ut priser för fina traktorrenoveringar och god kvalitet.

– Men vi kommer framöver att åka ut i landet istället för att få alla att komma hit till Waterloo med sina maskiner, säger organisatören Jack Cherry till webbplatsen.

Han tror att nyöppnade stora John Deere-museet i staden kommer att ordna ett likartat event i framtiden.

Han menar också att klubben under alla dessa år sett till att göra Waterloo till ”Världens tvåcylinders-huvudstad” under utställningsdagarna. Han bedömer att cirka 250 av USA:s skickligaste traktorrenoverare slutit upp med sina maskiner till de årliga utställningarna.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail