Stor Tempo med fast ram lanseras

FAST RAM. Och hela 18 radenheter har Väderstads nya precisionssåmaskin Tempo R18.

Väderstad fortsätter att utveckla Tempo R. Den trepunktsburna precisionssåmaskinen med stel ram får 18 radenheter och modellbeteckningen för denna variant är Tempo R18.

Nya Tempo R18 är anpassad för att så grödor som kräver mindre radavstånd. Tempo R18 är en precisionssåmaskin med 18 radenheter och ett radavstånd på 457 mm ( 18”), skriver företaget i ett pressmeddelande.

Denna konstruktion ger, enligt Väderstad, maskinen en mycket hög kapacitet. Såtallrikar finns för sockerbetor, raps, bomull, sorghum, majs, solrosor och sojabönor.

Det finns möjlighet att ha individuella givor för varje radenhet, samt enkelt göra spårmarkering. Egenskaper som kan vara till stor nytta vid till exempel utsädesproduktion.

Radenheterna, med powershoot-teknik som är okänslig för vibrationer, är desamma som på övriga Tempomodeller, vilket betyder att precisionssåmaskinen kan så i hastigheter upp till 20 kilometer i timmen med oöverträffad precision. Tempos kraftiga radenhet gör också att det är möjligt att så i allt från växande gröda till bearbetade fält.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail