NYA NUMRET finns nu i kioskerna. Det är en Målilla Traktor Power Weekend-special. Du får allt om sommarens stora traktorfest på speedwayarenan utanför Målilla i Småland. De stora hjältarna badade i surhålet med traktor och allt. På förstasidan möter du Mattias med sin IH 1246. När han kör fast hoppar han ned i gyttjan. Traktorfesten hade allt från stenhårda traktorrace till uppvisning av underbara veteranmaskiner.
Under helgen kördes också världens första tröskspeedway. Maskinstationsägare Claes Birgersgård vann med sin Clayson 1530.
I det superspäckade numret möter du två verkliga legender: John Deere 4755 och Massey Ferguson 1155. Det är två nordamerikanska klassiker i den tunga klassen.Har du sett en silver-Ford någon gång? I Vånga i Östergötland finns en silverlackad 7810. Det är en av 150 jubileumstraktorer som byggdes vid fabriken i Basildon i England.
Vad vet du om gummiband på traktorer? I nummer 8 får du gummibandtraktorernas historia och den börjar faktiskt redan på 1920-talet. Men det stora genombrottet kom med Caterpillar Challenger på 1980-talet. I dag har nästan alla traktortillverkarna modeller med gummiband.
I Traktor Power bjuder vi på en duell mellan Volvo T20-serien och Ferguson Grålle. Vilken tror du vinner? Det kan du läsa om i det nya numret. Vi ses!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail